Studio Catan ssl 1042 Kursus ini berfokus kepada prinsip utama dalam menghasilkan catan yang tertumpu kepada aspek kefahaman dan penguasaan elemen dan prinsip rekaan terhadap pembentukan karya. Penekanan diberikan kepada kemahiran menguasai media dan teknik yang merangkumi cat akrilik, cat poster, cat minyak dan cat air. Selain itu penekanan kepada proses artistik dalam penghasilan sesebuah karya catan juga diberi keutamaan.

Isnin, 19 Oktober 2009

Kronologi Seni(Davinci War Machinecs)

Beliau seorang yang memiliki pandangan jauh ke depan yang layak disebut sebagai seorang visionaris atau dia hanyalah seseorang yang memiliki masa kecil yang traumatik.Da Vinci tidak pernah mendapatkan pendidikan yang cukup dalam bidang filsafat klasik dan natural yang justru dinikmati oleh beberapa orang yang hidup di zaman yang sama dengannya. Da Vinci selalu menekankan bahwa dia adalah “orang yang belajar dari pengalaman,” seseorang yang “tanpa buku pelajaran”. Dan justru karena kurangnya pendidikan yang ia terima, membuat keinginannya menjadi sangat kuat untuk memahami hukum-hukum alam melalui observasi langsung.
Leonardo Da Vinci's (Baju Besi)

Leonardo Da Vinci's atau mekanikal kesatria ditemui pada tahun 1957, ketika Carlo Pedretti seorang arkeologi menemuinya, tersembunyi di antara sketch beliau . Mekanikal kesatria, yang pertama kali di sketch oleh DaVinci pada 1495, disebutkan pada tahun 1974, di Madrid Codex disunting oleh Ladislao , tetapi tidak ada upaya untuk merekonstruksi pada 1996 saat Mark Rosheim menerbitkan sebuah jurnal independen robot, diikuti oleh syarikat bersama dengan Florence Institute dan Museum Sejarah Ilmu Pengetahuan.

Pada tahun 2007 Mario Taddei membuat kajian tentang Da Vinci menemukan dokumen asal cukup data untuk membina sebuah versi dari tentera, lebih berkaitan dengan gambar asli. Robot ini direka hanya untuk tujuan pertahanan, bukan untuk perang atau teater menurut sumber. Gerakannya yang agak terhad kerana hanya lengan kanan dan kiri bergerak ketika menarik dengan tali. Model khas ini dipaparkan dalam pelbagai pameran di seluruh dunia dan Tadei hasil penyelidikan diterbitkan dalam buku, Leonardo Da Vinci's Robot.

Sketch Meriam Davinci Machincs

Multi-mesingan berlaras adalah senjata dengan daya tembak yang luar biasa. Da Vinci membuat sketsa bateri meriam bergilir ini sekitar 1480, sementara di Florence, mungkin sebagai kad panggil untuk seorang askar yang memerlukan arkitek tentera.

Sebuah tangan engkol menyesuaikan ketinggian, dan Refresh merupakan cabaran utama - terutama ketika berada di bawah api. Meskipun mampu cepat-api yang kemudian mesingan model menjadi terkenal, ini bertempat nya yang cerdik meneka dan mekanisma Dengan pelebaran bidang api, kipas-seperti bentuk prototaip Da Vinci berjaya membuat senjata berkesan yang berpotensi melawan pasukan lawan. Selain itu sketch Da Vinci ini adalah mudah untuk bergerak di medan perang kerana ringan dan dipasang di roda.

Sketch Pecahan Bom Davinci
Da Vinci juga mereka projektil besar, terdiri daripada kerang bulat dipasang di sekitar besi kombinasi sains melalui atom akan meletup dan merebak menjurus kepada kematian.Ini adalah salah satu daripada manuskrip beliau paling indah. Sketsanya mendedahkan kereta kuda ditutup dengan tajam, berputar-putar pisau yang bergerak di tengah-tengah pertempuran pemotongan melalui segala sesuatu di belakang mereka. Baling-baling yang berputar secara khusus direka untuk memotong tangan dan kaki musuh Dalam salah satu gambar, Da Vinci menggambarkan pembantaian mengerikan sedemikian detail bahawa notasi menunjukkan bahawa alat mungkin akan menimbulkan malapetaka kepada musuh.

Empangan Meriam Davinci
Kombinasi daripada 16 biji merian dan berjaya menghasikan alat yang sangat menarik pada ketika itu.

Pecahan Sketch Davinci Yang Menajubkan..
Tembok Pertahanan Davinci
Beginilah keadaan bilamana sketch beliau bagi merobohkan tembok Lawan semasa peperangan semasa zaman beliau.

kapal Terbang Pertama.

Leonardo Da Vinci adalah seorang yang mempunyai fikiran pertama dalam sketch beliau iaitu sebuah mesin untuk penerbangan menegak. Sketsa-Nya airscrew tarikh 1493, tidak ditemui sehingga abad ke-19. Ini terdiri daripada sebuah platform yang dipasang oleh sekrup heliks didorong oleh sistem yang belum sempurna, tidak berbeza dengan getah pesawat model bertenaga. Da Vinci's nota negara "jika instrumen ini adalah dalam bentuk sebuah sekrup yang baik diperbuat daripada kain linen, Namun, tidak pernah ada digunakannya pada zaman itu.

Kapal Layar Meriam
Gambar Da Vinci yang menggambarkan kapal perisai ringan menunjukkan kapal dilengkapi dengan haluan terpelihara oleh logam dan digunakan untuk ram kapal musuh. Sebuah berputar meliputi perisai, yang akan terbuka selama fasa asrama serangan, juga tampil.

Panah yang sangat besar terdapat enam roda ditetapkan pada sudut kecil dalam rangka untuk meningkatkan kestabilan. Da Vinci melakar sebagai panahan bola.

Haluan fleksibel dibuat dengan potongan-potongan kayu yang diikat bersama oleh tali dan ditahan oleh berputar pin. Memiliki rentang waktu sekitar tiga belas meter dan ditarik oleh mekanisma sekrup yang kompleks. Da Vinci mepasang pengerek untuk menetapkan traksi pada sisi bahagian belakang haluan yang juga menetapkan mekanisma sekrup kedua, yang direka untuk mengurangkan gaya yang diperlukan untuk mengencangkan haluan bergerak.

The Springald, sebuah peranti yang membaling batu-batu besar menyerupai baut atau kontemporari panah dengan mengayunkan ke dalam lengan. Contoh dilakarkan oleh springalds Leonardo da Vinci selama tempoh ketika ia juga gambar gerak serbuk senjata. Meskipun beberapa contoh direkonstruksi boleh ditemui, tidak ada penemuan arkeologis diketahui enjin ini.

Siegemeshine

Model yang dicadangkan oleh Leonardo mewakili sebuah mesin yang direka untuk menyerang kubu pertahanan, yang terdiri daripada struktur mobile dengan jambatan perisai yang bertumpu pada dinding-dinding kubu musuh, sementara tentera untuk menembusi kota atau benteng.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Share/Bookmark
Related Posts with Thumbnails